7 voedingsmiddelen om te vermijden bij een maagzweer

Hoewel behandelbaar, kunnen maagzweren veel pijn en ongemak veroorzaken in de buik.  Symptomen zoals opgeblazen gevoel, misselijkheid en zure reflux kunnen een negatieve invloed op uw leven hebben.

Vandaar de noodzaak om speciale aandacht te besteden aan het voedsel dat u eet, omdat bepaalde voedingsmiddelen de pijn kan verergeren en de symptomen ernstiger kunnen maken. Deze voedingsmiddelen zorgen voor een aanzienlijke verhoging van het maagzuur en maken het moeilijk voor uw maag om efficiënt te functioneren. Hieronder 7 voedingsmiddelen die u beter kunt vermijden met een maagzweer:

1. Koffie

De consumptie van cafeïne kan de hoeveelheid zuur aanwezig in uw maag verhogen. Dat is de reden waarom een persoon gediagnosticeerd met een maagzweer wordt aangeraden uit de buurt van cafeïnehoudende dranken te blijven, omdat ze de zure reflux kan verergeren en dat kan leiden tot een vertraging in het totale genezingsproces.

2. Kruidig ​​voedsel

Veel studies op dit terrein hebben aangetoond dat gekruid voedsel een maagzweer kan verergeren, en irritatie kan veroorzaken in de maagwand. Om een maagzweer goed te laten genezen moet u proberen om kruidig ​​voedsel te vermijden.

3. Gebakken voedsel

Gebakken etenswaren zijn vol met transvet wat kan leiden tot de zure reflux, wat irritatie veroorzaakt in de maagzweer. Dat is de reden waarom u weg moeten blijven van gebakken voedsel als u last heeft van een maagzweer.

4. Wit brood

Een ander voedsel dat de aandoening kan verergeren en de symptomen onaangenamer maakt is wit brood. Het wordt aanbevolen om te bezuinigen op de inname van geraffineerde producten zoals wit brood, wanneer u lijdt aan een maagzweer.

5. Rood vlees

Het hoge vetgehalte in rood vlees kan ook bijdragen aan dit probleem. Daarom is het uiterst belangrijk om rood vlees te allen tijde te vermijden, om te voorkomen dat de toestand van de maagzweer verergerd.

6. Alcohol

Het is bekend dat consumptie van teveel alcohol nadelen voor iemands spijsverteringsstelsel kan hebben. Mensen die een maagzweer hebben mogen onder geen enkele omstandigheid teveel alcohol innemen. Niet alleen dat, het is gebleken dat alcohol een oorzaak kan zijn van de maagzweer.

7. Zuivelproducten

Zuivelproducten kunnen leiden tot een overproductie van zuur in de maag. Op zijn beurt kan de maagzweer verslechteren, waardoor de symptomen erger worden. Dus probeer om de inname van melk en andere zuivelproducten te verlagen tot de maagzweer geneest.