Zijn maagzweren ernstig?

Heeft u vaak pijn aan de buik? Komt de pijn je ’s nachts wakker? Spoel jij ongespitst voedsel of bloed? Als u “ja” kunt antwoorden op deze vragen of andere symptomen heeft geassocieerd met maagontsteking, heeft u mogelijk maagzweren. Deze kunnen worden veroorzaakt door veel dingen, zoals het nemen van anti-inflammatoire medicatie zoals ibuprofin of aspirine, onder anderen. Zweren worden soms afkomstig van zeer pittig eten of overdreven cafeïne of alcohol inname.

De zwerende aandoening, die een of meer langzame genezende zweren is, worden vaak veroorzaakt door H-pylon bacteriën. Uw arts kan bepalen of dit de bron van uw probleem is door diagnostische tests uit te voeren die bloeddruk en endoscopie kunnen omvatten, wat een buikverkenning is van uw maagvoering en slokdarm. Soms kan stress een rol spelen in de ontwikkeling of verergering van zweren. Controleer met uw arts over de meest waarschijnlijke factoren in uw levensstijl die dit schadelijke effect hebben, en ontdek wat u kunt doen om uw dagelijkse routine te verbeteren en het ongemak van maagzweren te verlichten.

Als u Pepto Bismol of een ander antacidproduct gebruikt voor of na het eten, kan u maagzuur verminderen en u helpen bij het vormen van zweren voorkomen. Het eten van meerdere kleine maaltijden elke dag in plaats van een paar grote kan ook een rol spelen in het besturen van de zuuropbouw die kan leiden tot problemen. Balans maaltijden gebaseerd op pittig voedsel met die die gemakkelijker zijn op de maagvoering. Neem contact op met een voedingsspecialist of uw arts kantoor voor aanbevelingen over het te vermijden voedsel en die u kunt eten om deze aandoening te beheersen.

De arts kan een drievoudige behandeling van antibiotica voorschrijven om de bacteriën die verantwoordelijk zijn voor uw zweren te vernietigen. De behandeling loopt meestal twee tot drie weken en sommige patiënten moeten gedurende maximaal acht weken medicijnen nemen. Dat zou de omvang van het medicijn moeten zijn, tenzij er verdere problemen ontstaan.

U kunt ook stappen ondernemen om de stress van uw leven te verminderen. Vermijd conflict met andere mensen. Wees niet te moeilijk op jezelf. Houd een dagboek of persoonlijk tijdschrift voor het schrijven van negatieve gedachten voordat ze schade veroorzaken. Op de meeste dagen regelmatig oefenen gedurende 30 tot 60 minuten is een andere geweldige manier om de effecten van stress te verminderen en om gezond te blijven. Uw arts kan een oefenplan voorstellen dat past bij uw levensstijl en algemene gezondheid.

Het krijgen van een zweer is pijnlijk, het is lastig, en het kan tijdrovend zijn om het onder controle te krijgen. Let op waarschuwingsborden zoals rectale bloedingen, die kunnen lijken op zwarte of teerstoeljes. Chronische indigestie, moeilijkheden bij het slikken, en onophoudelijke burpen kunnen ook indicatoren zijn. Meld een van deze aan uw arts, en hij of zij zal adviseren of testen nodig zijn om andere mogelijke oorzaken uit te sluiten.